Spor

Güçlü sporcular büyük olanakları hak eder.

Öğrencilerimizi bilimsel ve güncel tekniklerle, sportmenlik prensipleri içerisinde rekabetçi, takım ruhu sayesinde dayanışma kültürü güçlü, sporu yaşam biçimi haline getiren gençler olarak yetiştiriyoruz.

DEK’te spor etkinlikleri, doğa içindeki açık spor alanlarımızda, spor salonlarımızda ve dört mevsim kullanılabilen yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzda öğrencilerimizin sosyal gelişim düzeylerine ve kas yapılarına göre yaş gruplarının özellikleri baz alınarak programlanır ve DEK’te her öğrenci ilkokul kademesinde yüzmeyi öğrenir.

Hareket etmekten keyif almak ve mutluluk duymak, öğrencilerimizin hayatları boyunca benimsemelerini istediğimiz alışkanlık biçimleridir.

Amacımız her öğrenciye spor alışkanlığı kazandırarak sporu yaşamlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmek, spor dallarını uygulayabilecek teorik bilgi ve beceriye sahip bir alt yapı kazanmalarını sağlamaktır.

Dersler, her sınıf için belirlenen özel esaslar çerçevesinde oluşturulan yıllık disiplinlerarası planlara göre işlenir. Sportif altyapıyı oluşturarak, öğrencilerin spesifik bir branşa ait ilgi ve yeteneklerini geliştirmek beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerin temel çalışma esasını oluşturur.

Dersler ya da spor takımları içerisinde ilgi ve yetenekleri geliştirilmeye uygun olan öğrenciler okul ve kulüp takımlarına yönlendirilir. Öğrenciler yetenekleri ve başarıları doğrultusunda burs olanaklarına da sahip olurlar.

DEK Spor Branşları:

• Yüzme
  • Tenis
  • Futbol
  • Basketbol
  • Voleybol
  • Jimnastik
  • Yoga
  • Bocce
  • Okçuluk
  • Dart
  • Step
  • Badminton
  • Yelken
  • Karate
  • Sörf
  • E-Spor

DEK Spor Kulübü, öğrencilerin sporu yaşamlarının bir parçası haline getirmelerini ve boş zamanlarını doğru alanlarda değerlendirmelerine fırsat tanıyarak, küçük yaştan genç takımlara kadar tüm sporcuların öğrencilere model olmasını sağlama amacıyla kurulmuştur.

K12 yaş gruplarına uygun olarak kurulan DEK Spor Kulübü’müzde ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkesini temsil eden, özgüveni yüksek sporcular yetiştiriyoruz.

Milli takımda yer almış antrenörlerimizin liderliğinde milli sporcular yetiştirerek ulusal spor kulüpleri arasında faaliyet gösteriyor, kazandığımız derecelerle öğrencilerimizin sporcu bursu kazanarak yurt dışında üniversite eğitimi görme imkanlarını arttırıyoruz.